Show menu
« Nieuws overzicht

Nieuw : Netwerk Groene Stadhubs

Netwerk Groene Stadhubs (NGS) is een samenwerkingsverband van onafhankelijke stadhubs met emissievrij transport. Wij richten ons op het verduurzamen van het stadsmilieu. 

De leefbaarheid in (binnen)steden neemt toe door schoon en gebundeld transport, efficiënte op- en overslag en het daarmee beperken van transportbewegingen in de stad. Samen bieden we een landelijk netwerk dat onder gelijke voorwaarden met een transparante tarievenstructuur, vanuit eenzelfde visie en met een overkoepelend ICT-systeem (inter)nationale en lokale klanten een duurzame en efficiënte oplossing biedt voor hun last-, city- en first-mile.

Ieder sterk in eigen stad, samen sterk in Nederland

Goede logistiek valt of staat bij kennis van het gebied waarin je werkt, samenwerking met lokale ondernemers, overheid en onderwijs en een zo hoog mogelijke dichtheid van bezorgingen. Alle partners van NGS zijn sterk in hun eigen stad en profiteren door de samenwerking van elkaars kennis op het gebied van inkoop, sales en marketing. Hierdoor kunnen zij een interessante propositie bieden voor zowel lokale als landelijke klanten; onder dezelfde voorwaarden en met hetzelfde ICT-systeem.

De toekomst is groen, de toekomst start gisteren

Natuurlijk kunnen we met zijn allen blijven doen wat we deden, maar dan krijg je wat je kreeg; CO2-uitstoot, fijnstof, congestie… Wij geloven dat een betere en fijne stad om in te leven een stad is met schone lucht, een prettig klimaat en ruimte om te (be)leven, kortom een stad waarin het fijn is te verblijven. 

Dit doen we wat ons betreft niet (alleen) door alles wat nu op fossiele brandstoffen rijdt te vervangen voor elektrisch vervoer; zo los je nog niet de helft van de huidige uitdagingen op. Een schone stad is een stad die slim omgaat met alle aspecten van al zijn vervoersbewegingen, een stad die nadenkt over wat er de stad in en uit moet en hoe. Dat gaat verder dan alleen kijken naar schoon transport maar ook naar bundelen van transport, verminderen van verpakking, voertuigen op maat of zelfs sommige zaken helemaal niet meer de stad in vervoeren omdat ze veel beter rechtstreeks naar de consument kunnen. 

Netwerk Groene Stadshubs denkt graag mee, heeft oplossingen en is altijd op zoek naar nóg betere stadslogistiek.

Neem contact op

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen of heeft u vragen over onze tarieven dienstverlening of andere zaken? Neem contact met ons op.