Show menu

Ons verhaal

In 2013 begon Steven Koster met Kweekland/Puurland de inwoners van Arnhem regionaal voedsel aan te bieden. Zijn intentie was om deze producten CO2 neutraal bij zijn klanten af te leveren. Omdat dit het de beginjaren nog nauwelijks mogelijk was dit uit te besteden is hij zelf begonnen met het leveren op een elektrische vrachtfiets.

Dat viel op, en al snel kwam de vraag van andere lokale ondernemers of hij ook hun producten duurzaam kon bezorgen.

Johan van Rietschoten werkte vanuit Goederenhub NL aan de ontwikkeling van schone en efficiënte stadsdistributie in verschillende steden. Omdat er ook steeds meer vraag kwam vanuit Arnhem en de logistieke activiteiten van Puurland bleven groeien ontstond er een samenwerking tussen Steven en Johan. Vanaf de beginjaren is Johan betrokken geweest bij de opbouw van de logistieke activiteiten van Puurland en gezamenlijk werken ze sinds 2018 met Groene Rijders aan de veelbelovende maar ook voor de binnenstad noodzakelijke vorm van duurzame en gebundelde stadslogistiek.

Inmiddels is Groene Rijders uitgegroeid tot een volwaardige logistiek dienstverlener die met uitsluitend zero-emissie-voertuigen (fietsen, bussen en kleine vrachtwagens) de first-, last- en local mile verzorgt voor lokale en nationale opdrachtgevers.

Alhoewel Arnhem nog steeds onze thuisbasis is – en we op onze stadshub aan de Leemansweg 22 de dagelijkse operatie aansturen, goederen ontvangen en opslaan – bestrijkt ons werkgebied inmiddels een flink deel van Gelderland van Arnhem tot Nijmegen en van Veenenedaal tot Doetinchem.

Onze werkwijze

Groene Rijders is een emmissie-vrije, logistieke dienstverlener voor de (binnen)stad die zorgt voor fijnmazige en klantvriendelijke bezorging van goederen (food & non-food) in en rond Arnhem en Nijmegen.

Op onze stadshub aan de Leemansweg in Arnhem lossen vervoerders hun goederen die daarna door de rijders naar het afleveradres in de (binnen)stad van Arnhem, Nijmegen of de regio worden gebracht. Deze zogenaamde last mile leveringen vinden plaats een diversiteit aan zero-emissie-voertuigen varerend van elektrisch ondersteunde transportfietsen tot elektrische vrachtwagens.

Wij verzorgen wij met name zendingen voor en aan lokale ondernemers in de binnensteden. Afnemers zijn met name winkeliers, horeca en de lokale overheid.

Sinds begin 2020 zijn wij ook gestart met het thuisbezorgen voor winkeliers in Arnhem. Dit ship from store concept is explosief gegroeid en wij rekenen voor deze service veel lokale ondernemers tot onze tevreden klanten.

Duurzaam ondernemen

Dat zien we bij Groene Rijders heel breed. Natuurlijk gebruiken wij geen fossiele brandstoffen voor ons transport en zetten we zo veel en zo vaak mogelijk fietsen en anders EV’s (Elektrische Voertuigen) in. Ook door het verminderen van transportbewegingen door derden bevorderen we duurzaamheid en helpen we congestie (en de daarmee samenhangende extra uitstoot van CO2 en fijnstof) verminderen.

Voor lokaal transport per fiets rechtstreeks vanuit de winkel naar de lokale klant is veel minder verpakkingsmateriaal nodig (die dozen met 50% lucht!) en onze mensen bewegen op de fiets in plaats van te zitten in een auto. Ook dat vinden we duurzaam. 

En over mensen gesproken; we werken waar mogelijk met mensen die zich op de ‘reguliere arbeidsmarkt’ wat minder goed thuis voelen en bouwen daarmee aan een duurzaam inclusieve samenleving waar eenieder bijdraagt wat hij of zij kan.

Ons team

Neem contact op

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen of heeft u vragen over onze tarieven dienstverlening of andere zaken? Neem contact met ons op.