Show menu

Ons verhaal

Ruim 6 jaar geleden begon Steven Koster met Kweekland/Puurland de inwoners van Arnhem regionaal voedsel aan te bieden. Zijn intentie was om deze producten CO2 neutraal bij zijn klanten af te leveren. Omdat dit in de beginjaren nog niet mogelijk was is hij als pionier begonnen met het leveren op een elektrische vrachtfiets.

Sinds bijna 2 jaar is er door vraag van lokale ondernemers gestart met de bezorging voor derden.

Johan van Rietschoten werkte vanuit Goederenhub NL aan de ontwikkeling van schone en efficiënte stadsdistributie in verschillende steden. Omdat er ook steeds meer vraag kwam vanuit Arnhem en de logistieke activiteiten van Puurland bleven groeien ontstond er een samenwerking tussen Steven en Johan. Vanaf de beginjaren is Johan betrokken geweest bij de opbouw van de logistieke activiteiten van Puurland en gezamenlijk werken ze sinds 2018 met Groene Rijders aan de veelbelovende maar ook voor de binnenstad noodzakelijke vorm van duurzame en gebundelde stadslogistiek.

Onze werkwijze

Groene Rijders is een CO2 neutrale, logistieke dienstverlener voor de (binnen)stad die zorgt voor fijnmazige en klantvriendelijke bezorging van goederen (food & non-food) in en rond Arnhem

Samen met Scalabor (arbeidsontwikkelbedrijf voor Midden Gelderland) hebben we een hub aan de Driepoortenweg in Arnhem. Hier lossen vervoerders hun goederen die daarna door de rijders naar het afleveradres in de (binnen)stad van Arnhem worden gebracht. Deze zogenaamde last mile leveringen vinden plaats met elektrische voertuigen van Electrocar uit Zevenaar.

Vanuit de microhub in het Spijkerkwartier verzorgen wij met name zendingen voor en aan lokale ondernemers in de binnenstad. Afnemers zijn met name winkeliers en horeca.

Sinds begin 2020 zijn wij ook gestart met het thuisbezorgen voor winkeliers in Arnhem. Dit ship from store concept is sinds Covid19 explosief gegroeid en wij rekenen veel lokale ondernemers tot onze tevreden klanten.

Duurzaam ondernemen

Dat zien we bij Groene Rijders heel breed. Natuurlijk gebruiken wij geen fossiele brandstoffen voor ons transport en zetten we zo veel en zo vaak mogelijk fietsen en anders EV’s (Elektrische Voertuigen) in. Ook door het verminderen van transportbewegingen door derden zijn we duurzaam bezig en helpen we congestie (en de daarmee samenhangende extra uitstoot van CO2 en fijnstof) verminderen.

Voor lokaal transport per fiets rechtstreeks vanuit de winkel naar de lokale klant is veel minder verpakkingsmateriaal nodig (die dozen met 50% lucht!) en onze mensen bewegen op de fiets in plaats van te zitten in een auto. Ook dat vinden we duurzaam. 

En over mensen gesproken; we werken waar mogelijk met mensen die zich op de ‘reguliere arbeidsmarkt’ wat minder goed thuis voelen en bouwen daarmee aan een duurzaam inclusieve samenleving waar eenieder bijdraagt wat hij of zij kan.

We houden van Arnhem en daarom willen we goed voor onze stad zorgen. 

Ons team

Neem contact op

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen of heeft u vragen over onze tarieven dienstverlening of andere zaken? Neem contact met ons op.

Steven Koster

Steven Koster

steven@groene-rijders.nl
Johan van Rietschoten

Johan van Rietschoten

johan@groene-rijders.nl
Amée Stoks (planning/coördinatie)

Amée Stoks (planning/coördinatie)

amee@groene-rijders.nl