Show menu
« Nieuws overzicht

Pilot duurzame pakketbezorging in Arnhem

ARNHEM –Groene Rijders is gestart met een pilot voor duurzame haal- en bezorgservice voor de bedrijven op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem. De vestiging van Scalabor aan de overkant van het park wordt het verzamelpunt van alle in- en uitgaande pakketten. Per elektrische bakfiets zorgt Groene Rijders vervolgens voor de verspreiding ervan. Het is de bedoeling dat deze aanpak op steeds meer plekken in Arnhem wordt toegepast, om uiteindelijk de pakketbezorging in de hele stad duurzaam en efficiënt in te richten.

Samen met Scalabor en Postmasters werkt Groene Rijders aan het reduceren van CO2-uitstoot en verkeerscongestie in Arnhem. De nieuwe breng- en bezorgservice op IPKW past in deze doelstelling. Post en pakketten bestemd voor bedrijven op IPKW worden voortaan verzameld en gesorteerd bij Scalabor en dagelijks op een vast tijdstip afgeleverd bij de bedrijven op het park. Uitgaande post en pakketten worden in dezelfde ronde opgehaald voor verzending, die binnen Arnhem plaatsvindt door Groene Rijders en buiten Arnhem door Postmasters.

Kennis en ervaring opdoen

Provincie Gelderland ondersteunt initiatieven rond duurzame logistiek en helpt deze versneld te ontwikkelen en uit te rollen. Ook dit project van Groene Rijders wordt tijdens de opstartfase gesubsidieerd door de provincie. Met het beschikbare budget wordt kennis opgedaan over de gerealiseerde CO2-reductie, de ervaringen van verzendende en ontvangende partijen en hoe duurzame, gebundelde logistiek op commerciële basis kan worden geëxploiteerd. Hiervoor wordt samengewerkt met het KennisDC Logistiek Gelderland van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).

Neem contact op

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen of heeft u vragen over onze tarieven dienstverlening of andere zaken? Neem contact met ons op.